Fürdő tejjel


“A tej élet, erő, egészség.” Azonban nemcsak italnak kiváló a tej, hanem bőrápolónak is. Hiszen nem csak képletesen értendő az a régi mondás, miszerint ha valakit tejben-vajban fürösztenek, azt kényeztetik. Őseink korában valóban alkalmazták a tejfürdőt.

A tej a magas proteintartalma és a bőrrel megegyező pH értéke miatt igazi segítség a bőrápolásban. A tejprotein tápláló és hidratáló, zsírtartalma pótolja az elveszett lipideket, és mindezt úgy teszi, hogy az érzékeny bőrűeknél is nagyon ritkán vált ki allergiát. Ráadásul a magas tejcukortartalommal együtt páratlan, lágy anyag jön létre.

Fürdő tejjel – Vegyünk zsíros tejet a boltban, majd a meleg fürdővízbe öntsünk két litert! 20 perc lazítás után itassuk le magunkról a felesleget! Ha dúsítani szeretnénk a fürdő ápoló hatását, akkor válasszunk illóolajakat hozzá, például levendulát! A tej zsíros közege kiválóan oldja az éterikus olajokat.

Ha nincs időnk nyugtató fürdőre, akkor sem kell lemondanunk a tej fantasztikus ápoló hatásáról. Hiszen rengeteg tusfürdő is tartalmaz tejet.

Forrás: http://www.sulinet.hu

Hozzászólás