Korcsolya tisztítása


Minap a Városligeten áthaladva pár percig láthattam a jégen kavargó sokasságot és azonnal éreztem, hogy ezzel kapcsolatban írnom kell.Azt hiszem nyugodtan mondhatom, hogy a korcsolyázás a téli sportok királynője. Már az apró gyerekek csetlő-botló próbálkozásaiban is van némi -igaz mulatságos- kecsesség. Ez a kecsesség később megmarad, nem csak a jégtáncosok szemetkápráztató piruettjeiben, de a jégen sikló, száguldó megannyi ember mozgásában is. A tél egyik csodája, hogy a legegyszerűbb eszközökkel is remek szórakozási lehetőségeket tudunk teremteni magunknak. Az egyik ilyen eszköz lehet a korcsolya is. Ha van egy pár korcsolyánk, már is szebbnek tűnik az egyébként fogvacogtató hideg.

– A műanyag korcsolyacipőt nedves, puha ronggyal tisztítsuk le.A bőrből készültet ápojuk úgy, mint téli cipőinket.

– Ha a korcsolya pengéjén halvány rozsdafoltot veszünk észre, csiszoljuk le róla. Ehhez használhatunk finom szemcséjű csiszoló- ill. polírpapírt vagy készíthetünk csiszolópasztát krétaporból és szalmiákszeszből, de úgy is megtisztíthatjuk, hogy előbb alaposan bekenjük petróleummal és egy ideig állni hagyjuk, azután só és homok keverékével ledörzsöljük

– Miután meggyőződtünk korcsolyánk tisztaságáról puha, száraz ronggyal töröljük át újra.

– Ha a szezon befejeződött, a korcsolyabőrcipőt olajozzuk be jól, és így tegyük el, különben a több hónapos állásban kiszáradhat.

Igaz, hogy tavasztól őszig a korcsolyázás lehetősége várat majd magára, de hát tél és jég lesz jövőre is.

One response to “Korcsolya tisztítása

  1. haztartasilexikon

    Az átmásolás kissé zavarosra sikerült!
    Eredeti cikk: http://hazipraktikak.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s