A gumicsizma tisztítása


Itt a tavasz, lassan mindenki elkezdi a kerti munkálatokat. Előkerülnek a kerti szerszámok, és azok az eszközök is melyek a munkánkat segíti. Akik kerttel foglalkoznak – úgy gondolom – mindenkinek van egy pár gumicsizmája, amelyeket nagy becsben tart hiszen ültetésénél, illetve ásásnál nincs is jobb annál, amikor az ember száraz zoknival lép be a munka után az előszobába. Ahhoz , hogy ez az érzés tartós maradjon nem árt karban tartani eme lábbelinket.

Hűvös, de nem túlságosan száraz helyen, felakasztva tároljuk, mert fagy, a forróság tönkreteszi a gumit, elveszíti lágyságát, kitöredezik. Matt, kopottas gumicsizmánkat bútorápolóápolóval tehetjük újra csillogóvá.

A csizmán lévő zsírfoltokat alkohollal távolítsuk el. Benzint vagy hasonló oldószert ne használjunk, mert a benzin feloldja a gumírozást! Tisztítás után a csizmát feltétlenül kenjük be glicerinnel, vagy ha nincs kéznél, akkor étolajjal vagy vazelinnel. A gumi így puha marad.

A gumicsizmát először mindig szárazon töröljük le, azután nedves ruhával kívül-belül tisztítsuk. Ha megszáradt, töröljük át glicerinnel. Ha a csizma belül nedves, nyirkos, próbáljuk hajszárítóval kiszárítani.

2 responses to “A gumicsizma tisztítása

  1. haztartasilexikon

    Ez is másolat! Eredeti szöveg:
    http://hazipraktikak.com/gimicsizma/gumicsizma.html

  2. haztartasilexikon

    Az előbbi link téves. A helyes:
    http://hazipraktikak.com/gumicsizma/gumicsizma.html

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s