Izzadságfolt eltávolítása


 

stopunderarmperspiration.com

Bár a nyárnak lassan vége, mégis előfordul, hogy a délutáni kellemes napsütésben megizzad az ember. Jó esetben ez néhány gyöngyöző csepp formájában gördül le homlokunkról, de előfordul, hogy erőteljesebb mozgás után a ruhánk is átnedvesedik. A mai rohanó világunkban nem engedhetjük meg magunknak, hogy izzadságfolttal „színezett” ruhánkban jelenjünk meg bárhol is, ezért törekszünk arra, hogy mindenáron megakadályozzuk ezen foltok megjelenését. Ennek ellenére előfordulhat, hogy pólónk hónaljában megmarad egy elszíneződött folt még a mosás után is, ezért a lehető leghamarabb fogjunk hozzá az eltávolításához.

Hogyan tudjuk ezt eltávolítani? A foltot szalmiákszesszel, esetleg acetonnal dörzsöljük át, persze csak akkor, ha ez utóbbit a textil anyaga engedi. Ez után normál módon mossuk ki a szennyezett ruhadarabot. A friss foltot, háziszappannal, illetve alkohollal is kezelhetjük, az is megszűnteti a szennyeződést.

2 responses to “Izzadságfolt eltávolítása

  1. Nem is tudom… szerintem a legjobb a mai napig a lanolinos mosó, meg az ultra, felhigítva mosóporral. Amúgy az ipari alkohollal is próbáltam egyszer a PG-ben (repülőgép-jégteleíntó 99%-os), de csak az anyagot marta szét…

  2. Izzadságfoltot, fehér ruhán gyönyörűen tisztítani lehet, hypoval. Nem domestos meg ilyenek, sima hypo!

Hozzászólás