A kávéfőző tisztítása


concertolarge

Ma reggel (mit reggel), hajnalban, amikor felkeltem, az első mozdulatom a kávéföző bekapcsológombja felé tartott és -úgy, ahogy általában – ma is szerencsével jártam. A kávé illata is elég volt ahhoz, hogy beinduljon az agyam, és elkezdjek gondolkozni, hogy a mindennapi használatban oly kedves szerkezet, a kávéfőző, tisztítása hogyan oldható meg.

Mikor megvesszük a kávéfőzőt, érdemes vízzel készíteni egy forralást, amivel átmossuk. Ha ez megtörtént, fontos hogy csináljunk egy próbafőzetet is, így leellenőrizhetjük, hogy valóban jó e szerkezetünk.

A mindennapi használatban rendkívül fontos, hogy  folyamatosan takarítsuk a kávéfőzőt. Minden használat után tisztítsuk meg a részeket, majd szárítsuk ki, és így tároljuk. (Így megóvjuk magunkat, az esetleges penészgomba kialakulásától)

Két -három havonta érdemes vízkőoldóval tisztítani a kávéfőző belsejét, így megnövelhetjük az élettartamot. Tisztítás után többször is öblítsük ki a kávéfőzőt.

Abban az esetben, ha kicsit környezetbarátabb megoldást keresünk, akkor vízkőoldó helyett használjunk ecetet. Egy főzetnyi ecetes vizet öntsünk a szerkezetbe és ezt főzzük ki. Ezt követően főzzünk ki egy kis kávézaccot is. Ezzel elvesszük az ecet kellemetlen szagát.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s