A művirágok tisztítása


Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. -tartja a mondás. Valószínűleg az én barátom is jó ember. Szereti a virágokat és tisztában van vele, hogy ez a szeretet törődéssel, gondoskodással, munkával jár.

Sajnos 7.emeleti panellakásában mindezen erőfeszítések ellenére rövid időn belül kornyadozni kezdtek csendes kis barátai. Lelke rajta, nem nézte végig lassú haláltusájukat, inkább szüleinek és azon barátainak ajándékozta őket, akikről tudta, hogy a szobadíszen kívül az érző élőlényt látják bennük.
A virágok nélküli lakás viszont olyan, mint a halak nélküli akvárium, ezért helyüket selyemből és műanyagból készült művirágokkal pótolta.

Mondhatnánk rosszmájúan, hogy csupán kényelmesen megszabadult a macerás virágoktól és a lakás díszének aligha nevezhető, gondozásmentes verzió mellett döntött, de a tények rácáfolnának erre.

Hosszas keresgélés után egy ebben a kategóriában minőséginek és drágának számító “márkát” választott, és -bár locsolnia már nem kellett- rendszeresen tisztította őket, ami bizony nem sokkal egyszerűbb, mint az élő növények gondozása.

– A kisebb, “szabad tövű” művirágokat sóval félig megtöltött papírzacskóba tette, majd néhányszor összerázta. A zacskóból kivéve a kád fölött lerázogatta róla a rátapadt, ráakadt szemcséket és csak ezután kerültek vissza helyükre.

– A nagyobb, “gipszlábúak” köré fóliát fektetett, ezután egy lágysörtéjű ecsetet közepesen sűrű sóoldatba mártott, majd miután az ecset megszáradt áttisztogatta vele a művirágot és végül egy száraz, sómentes ecsettel újra lesöprögette.

Közel három éve tisztogatja így művirágait és azok -ha mással nem is- de látványukkal maximálisan meghálálják a törődést.

Sokszor jut eszembe ez a barátom, amikor a lépcsőházak fordulóiban, folyosóin pusztulásra ítélt növényeket látok. Vajon jó ember, aki “ott felejtette” őket?

Reklámok

One response to “A művirágok tisztítása

  1. Köszönöm a tanácsot, remélem a problémám megoldódik, ami a művirágokkal kapcsolatos.Az élőket szeretem és igencsak jóba vagyunk egymással. Pancsa.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s