Vízhatlan ruházat tisztítása


A csapadékos -ősztől tavaszig tartó- időszak ruhatárának alapvető részei a vízhatlan darabok. Mosásuk a sokat látott háziasszonyokat is könnyen zavarba hozhatja, hiszen a jól működő impregnált anyagok könnyen elveszíthetik értékes tulajdonságukat, ha nem megfelelően mossuk őket.

A márkás holmik garanciájának megőrzéséhez elengedhetetlen, hogy a mosási útmutató minden lépését betartva, a szükséges kiegészítő termékek használatával tisztítsuk, ápoljuk őket.

Sokat használt, sokat mosott daraboknál már a garancia érvényességének ideje alatt tapasztalhatjuk, hogy a vízhatlanság megőrzéséhez szükséges adalékok megvásárlása nem olcsó mulatság, annak lejárta után egy-két évvel akár azzal is szembesülhetünk, hogy  ezeknek az árából kitelne egy új kabát, anorák, síkesztyű vagy hátizsák.

Ha kímélni szeretnénk a féltve mosott darabot és a pénztárcánkat is, érdemes az útirányt a túra- vagy a háztartási boltok helyett egy közeli gyógyszertár felé vennünk.
Ne gondoljunk a legrosszabbra! Nem egy nyugtató hatású készítmény beszerzése a megoldás.

Bár kezelőorvosunkat ez esetben hiába is kérdeznénk, gyógyszerészünktől nyugodtan kérhetünk ecetsavas aluminiumoxidot, melynek megfelelő használatával már könnyedén tisztíthatjuk vízhatlan ruháinkat.

Hogyan?

Készítsünk ecetsavas aluminiumoxid oldatot 1:9 arányban vízzel keverve. Két órára áztassuk ebbe a tisztítandó darabot, majd csavarás nélkül, felakasztva szárítsuk.

Költségkímélő és hatásos praktika.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s