A kávédaráló tisztítása


Mint minden gyermek számára, számomra is “nagy varázslat” volt a bevásárlás. A türelmetlen várakozás a kasszánál, hogy végre enyém lehessen a kiválasztott apróság, a rengeteg színes csomagolásba rejtett valami, ami csak a konyhában kap értelmet és az illatok különleges keveredése, ami télen -a bejáratot takaró vastag posztófüggöny mögé érve- szinte felkapott és  a hátán hordott körbe a polcok sorai közt.

Ennek a sajátos bolti illatvilágnak az alapját kétségkívül a pénztárak mögött elhelyezett mák- és kávédarálók adták. Ritka volt az olyan bevásárlás, amikor nem búgott fel valamelyik ütött-kopott szerkezet, hangosan hirdetve, hogy a vákumfóliás őrölt kávék eljöveteléig is választhatunk a durvábbra vagy a finomabbra darált kávé közül.
…és ritka volt az olyan háztartás is, ahol ne lett volna az első a konyhai kisgépek közt a kávédaráló.

Napjaink kényelmének szimbóluma a konyhakész termékek tömkelege -köztük a már említett vákumfóliás őrölt kávé- egyre inkább háttérbe szorítja az egyszerűbb konyhai kisgépeket. Kávédarálókat is szinte kizárólag az ínyencek vagy a mindenre felkészültek konyhájában találhatunk.
Míg az ínyencek a frissen őrölt, frissen főzött kávéért, a mindenre felkészültek pl. az éppen elfogyó porcukor pótolhatósága miatt ragaszkodnak kávédarálójukhoz.

Ebben a pár sorban számukra szeretnék egy egyszerű, természetes és mégis hatékony megoldást kínálni a kávédaráló tisztítására.

Hozzávalók:
– 2tk rizs
– 1 puha rongy

Az eljárás:
– Szórjuk a rizst a darálóba és daráljuk le. Ezután áramtalanítsuk(!) a darálót, szórjuk ki belőle a ledarált rizst, majd törölgessük ki a már előkészített puha ronggyal.

Az eredmény önmagáért beszél: ragyogóan tiszta daráló, fényes kések.

A darált rizst se dobjuk ki, hiszen kitűnően használható pl. súrolóporként.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s