Kézi darálók tisztítása


Konyha és konyha között különbséget nem csupán a kialakítás stílusa, a praktikumhoz való igazodás, de felszereltségi szint szerint is teszünk.
A legtöbb konyhában az ételek elfogyasztásához szükséges eszközökön kívül az elkészítésüket szolgáló számos tárggyal találkozhatunk.

Bár napjainkban egyre inkább teret nyernek a különböző őrlő, aprító gépek, egy-egy klasszikus kézi hajtású darabot szinte minden háztartásban fellelhetünk. Ezek között a leg általánosabbak a fémből vagy műanyagból készült hús-, dió- és mákdarálók.

Különböző adapterek és cserélhető belső hengerek segítségével a mák- ill. a diódaráló is kiváltható egy húsdarálóval, ennek lehetőségére a vásárláskor fordítsunk figyelmet. Ha a boltokban nem találunk megfelelőnek tűnő darálót, érdemes kimenni a piacra és ott szétnézni, mert a piaci árusok sok esetben akár külföldről -“magánimport” útján- is beszerzik ezeket.
Ha az első használattal felavattuk darálónkat, gondoskodjunk annak tökéletes tisztaságáról, mert mind a hús, mind a dió vagy mák után zsíros, olajos szennyeződések rakónak le rajta, melyek egy esetleges szakszerűtlen tisztítás után bele avasodhatnak.

Hogyan tisztítsuk darálónkat?

-A darálók tisztítását mindig közvetlenül a használat után végezzük el.

I. szereljük szét,

II. külön-külön minden alkatrészt mossunk el enyhén mosogatószeres vízben (az üreges részek tisztításához használjunk üvegmosó kefét)

III. ha meggyőződtünk róla, hogy a szennyeződéseket sikerült eltávolítani, tiszta vízzel öblítsük le,

IV. az öblítést követően először egy kiterített konyharuhára, majd a csöpögtetőre téve szárítsuk (így elkerülhetjük, hogy az összegyűlt lecsöpögő víz nyomán rozsdásodni kezdjen)

V. a teljes száradást követően(!) összeszerelt állapotban tároljuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s