Vezetékes és mobiltelefonok tisztítása


Ezen a télen néhány napra meglehetősen egyhangú programom volt. Köszönhetően a hideg párás időnek és a hólapátolásban rám izzadt ruháknak, sikerült begyűjtenem egy erős náthát. Emiatt a lakás rabja lettem.

A külvilággal való kapcsolattartást a net és a telefon jelentette.

A betegség elmúltával -az ágynemű szellőztetése, huzatának cseréje és a felhalmozódott több váltásnyi ruha mosása mellett- sort kerítettem a vezetékes és a mobiltelefon tisztítására is.

Bár a mostani telefontisztítás előzménye egyértelműen a nátha volt, ezt a műveletet érdemes rendszeresen elvégezni, hiszen a kezünkről rákerülő zsír, a beszéd közben keletkező pára, a szálló por vagy -mobiltelefon esetében- a “zsebpiszok” is elegendő okot ad erre.

Íme néhány egyszerű praktika, mellyel telefonjainkat tisztíthatjuk:

-A billentyűzet, az illesztések, a mikrofon és a fülhallgató réseit puha sörtéjű ecsettel tisztíthatjuk ki a legegyszerűbben. Mobiltelefonok esetében a hátlapot -vagy az akkumulátort- levéve szintén puha sörtéjű ecsettel portalanítsuk az alatta lévő részeket is.

-A kijelzőt, a billentyűzetet és a külső burkolatot puha ronggyal törölhetjük tisztára. Makacsabb szennyeződések eltávolítására használjunk enyhén nedves, szintén puha rongyot.

-Zsíros szennyeződés eltávolítását enyhén alkoholos vagy denaturált szeszes puha ronggyal végezzük.

-A mobiltelefonok csatlakozóhelyeit (fülhallgató, hálózati töltő, stb.) ill. memóriakártya nyílását száraz levegő befújásával tisztíthatjuk (speciális spray vagy egyszerű pumpa használásával)

Reklámok

One response to “Vezetékes és mobiltelefonok tisztítása

  1. Molnár Katalin

    Most bukkantam rá a honlapra, szuper! Csak annyit tennék hozzá, h én a telefont, billentyűzetet, egyéb elektromos kütyűket egyszerűen egy nedves gyermekfenék törlővel szoktam áttörölni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s