A kávéfolt tisztítása


Az este utolsó programja számomra a kávéfőző előkészítése. Ez persze nem rítus vagy pótcselekvés, csupán a reggeli ébredés megkönnyítése.
Az óra csörgése így nem az azonnali ébredésre szólít fel. Csak kivánszorgok a konyhába, bekapcsolom a kávéfőzőt és visszabújok az ágyba. Néhány perccel később, amikor a friss kávé illata eljut a tudatomig, már “felkészülten” kelek ki a paplan alól és fittyet hányva a kávézás kultúrájára egy bögrényi tömény koffeinnel kezdem a napot.

Nem volt ez másképp a minap sem. Talán csak az ébredés utáni dekoncentráltságomnak tudható be, de az első korty előbb az államon, majd a pólómon kötött ki.Némi morgolódás kíséretében pólót cseréltem és folytattam a reggeli lendület mesterséges megszerzését.

Munka után hazatérve úgy döntöttem eltüntetem a reggeli kávézás nyomait, de hiába áztattam és mostam ki, a folt bizony ott maradt.Némi töprengés után egy filmes szakmában tevékenykedő öltöztető ismerősömtől kértem tanácsot, hiszen a jól megírt “kávékiborulós” jelenetek után is eltávolítják a foltokat.

De hogyan?

Ha a folt még friss:
-Langyos, enyhén glicerines  vagy langyos enyhén sós vízben mossák, majd tiszta, meleg vízzel öblítik.

Ha a folt már száraz.
-Glicerines ronggyal átdörzsölik,majd tömény sóoldatos vízben mossák, végül meleg vízzel öblítik.

Tőle tudtam meg azt is, hogy a szőnyegre került kávéfolt is maradéktalanul eltávolítható, ha -miután felitattuk és nedves ronggyal áttöröltük- sóoldatos ronggyal tisztítjuk.

Bármelyik fenti tanácsot követem, biztosan jobban járok, mintha addig mosnám, áztatnám újra és újra, míg a folt teljesen el nem tűnik.
A kamera nem csal…

Reklámok

One response to “A kávéfolt tisztítása

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s