A fémbútorok tisztítása


A hétvégén, egy különleges feladattal állt elém a feleségem. A konyhában lévő fémbútorokat (széket + asztalt) kellene letisztítani. Az üveggel az asztal tetején még nem is volt gondom, azonban a fém részekről már el kellett gondolkoznom.

A fényes felületű bútorokat elég portörléskor átdörzsölnünk puha ruhával. Ezeket a bútorokat általában védőréteggel gyártják, nem igényelnek különösebb gondozást. Fényesítõ szerek nélkül is mindig fényesek maradnak.

A szennyezett és zsíros fémbútor-felületeket szalmiákszeszes, ill. szappanos vízzel mossuk le. Utána puha ruhával töröljük szárazra, és fényesítsük. Erős tisztítószereket ne használjunk, mert megtámadhatják a fém felületét, s helyrehozhatalan kárt okozhatunk.

A rozsdafoltos fémbútort terpentinnel keféljük át, majd puha ronggyal dörzsöljük szárazra. A legfontosabb, hogy súrolóport mellőzzük, mert felkarcolja! A szabadban használt vagy tárolt fémbútorokat érdemes lefesteni vagy lelakkozni. Az így kezelt bútort azonban csak száraz, puha ronggyal szabad tisztítani.

A fényes bevonatú fémbútort lehetőleg ne fogdossuk, a kéz ugyanis nyomot hagy, és elszínezi a felületet. A védőréteget ne sértsük meg, ne karcoljuk össze, mert nem javítható.

Reklámok

One response to “A fémbútorok tisztítása

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s