Festékfoltok lemosása bőrünkről


Vannak olyan szakmák, melyek “termésével” az átlagember  sosem találkozik. A festés, mázolás nem tartozik ezek közé. Ráadásul majdnem minden háztartásban előfordul, hogy a kisebb, nagyobb felújításokkal együtt járó festést, szakember bevonása nélkül végzi el a tulajdonos.

Az én családomban ez a feladat általában rám hárul. Köszönhetően annak az atyai gondolatnak, hogy “egy jó szakmával a birtokában az ember sosem hal éhen”. Így lettem autófényező-mázoló szakember.
Szakmám tehát lett, de bár ne volna. Az iskola elvégzése óta fényezőműhelynek még csak a közelében sem jártam, viszont -mivel a bizonyítványomban is szerepel a “mázoló” kifejezés- a festéssel járó munkákat látszólag csak én tudom elvégezni. Ennek következményeképp azt hiszem kijelenthetem, hogy nincs olyan háztartási célú festék, amit ne kellett volna lemosnom magamról.

A legegyszerűbb dolgom a vízzel hígítható festékekkel volt. Ezek lemosásához nem kell más, mint szappan és langyos víz.

Oldószeres festékek lemosását megkönnyíthetjük azzal, ha a festés megkezdése előtt kezünket alaposan bekenjük kéz- vagy testápoló krémmel.
Dolgunk végeztével mielőbb kerítsünk sort a bőrünkre került festék eltávolítására. Bár a legegyszerűbbnek tűnik, mégse használjunk ehhez benzint vagy a festékhez ajánlott oldószert, mert ezek erősen szárítják, irritálják bőrünket.
A legcélszerűbb, ha egy tiszta ronggyal letöröljük, majd valamilyen hidegen sajtolt olajat -akár étolajat- használunk a festék eltávolítására. Ezután jöhet a szokásos kézmosás és utána újra a kézkrém.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s