A termosz tisztítása


Reggelenként, ha bemegyek dolgozni, első dolgon, hogy főzzek kávét és teát. Egyszerre több adagot is, hiszen a munkahelyemen uralkodó árak és minőségi okok miatt, sokkal jobban megéri, ha termoszban beviszek pár “bónusz” adagot. Tehát napi szinten használom a termoszt, amit a feleségen mindig nagy szeretettel takarít, hiszen minkét ital csúnyán beszínezi a termoszok belsejét. Íme néhány praktika, hogy megkönnyítsem az ő és mások helyzetét.

A termosz-üveget használat után azonnal mossuk ki szódás meleg vízzel és üvegmosóval. Ha nem tudjuk mindjárt kimosni, legalább többször öblítsük ki vízzel, majd később mosogassuk el. A kimosott termoszban éjjelre hagyjunk hideg vizet.

Egyik remek praktika, ha beleöntünk forró vizet, illetve egy csomag sütőport, szódabikarbonát vagy műfogsor-tisztítót és hagyjuk állni három órát.

A termosz mosogatásánál ügyeljünk arra, hogy ne kerüljön víz az üvegbetét és a szigetelés közé, mert különben tönkremegy. A termoszt vízben áztatni nem szabad! Mindig dugaszolatlanul tegyük el, így nem dohosodik meg. Ha az üvegnek szaga lenne, mossuk ki egész enyhe hipermangános oldattal. Hideg vízzel többször öblítsük. Sokáig nem használt termosz szagtalan marad, ha egy kockacukrot teszünk bele.

Forrás: Tausz György

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s