Fenyőfa gyanta tisztítása


Most, hogy közeledik a karácsony érdemes szót ejteni arról, hogy mit tegyünk azokkal foltokal, amit a karácsonyfa állításával szerzünk. Igen, a gyantáról beszélünk, aminek tisztítása, olyan könnyű, mint amilyen idegesítő, ha beleragad a ruhánkba.

Először is kezdjük a férfiember kezével, hiszen ez lesz először koszos, miközben a gyerekek ámulva nézik, hogy apa milyen erős. A legegyszerűbb módszer, ha vajat kenünk a kezünkre, ettől fellazul a gyanta, és alaposan megmossuk a kezünket. Abban az esetben, ha a ruhánk is gyantás lesz, alkalmazhatjuk  a módszert a ruhán is úgy, hogy a koszos részt bekenjük vajjal, majd kímélő fokozaton kimossuk a ruhát.

Abban az esetben, ha nem fogadjuk meg a feleségünk tanácsát és nem a legrosszabb ruhánkban állítjuk a fát, hanem valami kényesebb anyagú öltözetben (pl. gyapjú pulóver, selyem ing), akkor a foltot, benzinnel átitatott vattával, és kimélő mosással lehet eltávolítani. Ha makacs foltról beszélünk, és az előző módszer nem lett volna megfelelő akkor, a kritikus részt áztassuk terpentinben, majd a melágyult gyantát alkohollal dörzsöljük ki.

Ha azonnal akarunk cselekedni és csak kis foltot hagyott a ruhán a gyanta, akkor az alkoholos dörzsölés után, szappanos vízzel is kimoshatjuk a foltot.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s