Karácsonyfadíszek tisztítása


A napokban túljutunk az adventi naptár kétharmadán. Ezt leginkább a kalendárium ablakai mögötti csokira éhes gyermekek érzékelik. Nekünk felnőtteknek sokkal jelentősebb gondolat a karácsony közeledte.

Igyekszünk felidézni azokat a pillanatokat, melyek sejteni engedik egy-egy szerettünk titkos vágyait, hogy azzal kedveskedhessünk neki amit igazán szeretne. Vásárlás, vásárlás és vásárlás. Megvesszük az ajándékokat, a karácsonyi vacsora alapanyagait, a fenyőt és a díszeket.

Ebből a felsorolásból -és ebben biztosan mindenki egyetért velem- csupán a díszek lehetnek tavalyiak vagy régebbiek. De bármilyen gondosan is csomagoljuk el az ünnep elmúltával, nem minden dísz mutatja a korábbi képet amikor újra elővesszük.
Érdemes tehát már most belekukkantani a díszeket rejtő dobozba és rövid állapotfelmérést végezni. Mivel az áruházak polcai roskadásig tele vannak a fenyőfákra szánt csecsebecsékkel, könnyen dönthetünk úgy, hogy a “defektesnek” tűnő díszeket egyszerűen lecseréljük. Mi azonban azt a gondolatmenetet követjük, melynek vége a “csak azt dobd ki, amit már nem lehet megmenteni”.

A boa:
-Elsősorban rázzuk ki belőle a port. Majd a gyűrött, formáját vesztett boát áztassuk langyos vízbe, egyik végénél fellógatva hideg hajszárítóval -alulról fölfelé fújva- szárítsuk.

Mézeskalács díszek.
-Porszívó kefés toldatával vagy puha kefével portalaníthatók.

Üveg díszek:
-Az üveg díszek esetében egyszerű a dolgunk. Egy puha ronggyal töröljük le őket, így visszanyerik régi fényüket.

Szalma díszek.
-Porszívó kefés toldatával tisztíthatóak.

Agyag díszek:
-Mázas díszeinket töröljük át egy puha ronggyal. Natúr díszekhez használjunk puha kefét.

A békesség, az állandóság harmóniáját könnyen fokozhatjuk, ha karácsonyfánk díszeit tisztán és csillogóan akasztjuk méltó helyükre.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s