Száraz takarítás – mikroszálas eszközökkel


Találhatunk-e környezetkímélőbb, vegyszermentesebb módot a takarításra, mint ha szárazon tesszük azt? Ha ezen gondolkodunk, nem árt tudnunk, hogy míg a déli országokban a bő vízzel történő takarítás az elterjedt, az északi -skandináv- országokban, a lehető legkisebb vízfelhasználású takarítási módokat használják.

Ennek az egyik nagykövete a 90′ -es évek óta egyre nagyobb teret nyerő mikroszálas technika. De miről is beszélünk? Egy kifejezetten száraz takarításra fejlesztett anyagról, ami poliészter és poliamid szálakból készül, saját súlyához viszonyítva 6x több piszkot fogad be, mint az általános takarító anyagok és sztatikus feltöltődése miatt porkavarás nélkül gyűjti össze a port, porcicákat, hajszálakat és egyéb könnyű szennyeződéseket. Nedves használat során a szálak közti kapillárisok szívják magukba a szennyeződéseket.
Legfontosabb jellemzője az ún. dtex érték. Minél kisebb a súly és a szál hosszából adódó dtex érték, annál finomabb, hatékonyabb anyaggal van dolgunk.
Természetesen a hétköznapi ember számára az sem elhanyagolandó tény, hogy nem szöszöl, sokszor mosható és hosszú élettartamú. Ennek megfelelően a mikroszálas termékek egész sorával találkozhatunk a takarító eszközök között( pl.: moppok, törlőkendők, törlőkesztyűk, stb.).

Azt már tudjuk, hogy egy kiemelkedően jó képességű anyaggal van dolgunk. Ha már használtunk is ilyet, tapasztalhattuk, hogy a tisztított felület fényesebb, köszönhetően annak, hogy a mikroszál nem csak tisztít, de políroz is.

Mire használjunk mikroszálas eszközöket?
– Jó minőségű linóleumok, PVC burkolatok, magas fényű márvány és gránit, valamint üveg felületek rendszeres takarítására.
– Kezeletlen fa felületekre.
– Laminált padlóburkolatok egy részére, ha azok a nedves tisztítástól mgerongálódhatnak.

Ne használjuk fertőző, baktérium táptalajainak alkalmas, letapadt szennyeződéseket tartalmazó területeken pl. wc-k vagy fürdőszobák rendszeres takarítására!

Forrás: Buczó Judit – BUNZL X PRESS MAGAZIN

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s