Vasárnapi gyorspraktikák


Gyakran előfordul, hogy nagymamáink bevált trükkjei hatásosabbak, mint a legdrágább takarítószerek. Ezen a vasárnapon villámpraktikákról olvashatnak blogunkban.

1. Babaolajtól lesz fényes a bútor
Az öreg fabútorok újra régi fényükben tündökölhetnek, ha babaolajjal átitatott papír törlőkendővel ápoljuk. Hatásosabb lehet, mint a bútorfényező, hiszen nem hagy ragacsos foltot maga után.

2. Penészmentes zuhanyfüggöny
Leszámolhatunk a penésszel a zuhanyfüggönyön, ha egy éjszakára sós vízbe áztatjuk. Ezután már csak egy 30 fokos program a mosógépben, és végleg búcsút inthetünk a penésznek.

3. Újítsuk fel a termoszt!
Ha a termoszunkat elszínezi a tea vagy a kávé, akkor töltsük teli vízzel, majd tegyünk bele egy műfogsortisztító tablettát, és egy éjszakát hagyjuk állni benne. Másnap alaposan öblítsük ki.

4. Csillogó tükör
A fürdőszobai tükör mindig ragyogó lesz, ha ezt a trükköt alkalmazzuk: egy száraz szappannal dörzsöljük át a tükör felületét, ezután pedig egy ronggyal töröljük át. Ha később be is párásodik a tükör, utána ismét ragyogó lesz.

5. Fehér függöny sütőporral
Hiába próbálja meg újra és újra kifehéríteni függönyét? Adunk egy hatásos tippet: ha a szokásos mosópormennyiség mellé két csomag sütőport is keverünk, akkor hófehér lesz a függöny.

6. Elszáll a lakásból a cigarettaszag
Dohányszag van a lakásban? Ha ecetet forralunk egy lábosban, akkor garantáltan elszáll a helyiségekből az előző esti buliból bennragadt cigarettafüst. A módszer mellékhatása, hogy az edényen fehér folt keletkezik.

7. Hűtve tartós lesz a gyertya
Tartósabb lesz a gyertya, ha használat előtt lefagyasztjuk. Egy teamécses ezzel a módszerrel akár kétszer annyi, egy állógyertya pedig akár háromszor annyi ideig is éghet.

8. Portaszító
Kítűnő tévéképernyő-tisztító folyadékot készíthetünk, ha egy szórófejes flakonba vizet és lágy öblítőt keverünk, amit egy puha törlőkendőre fújunk. Ezzel töröljük át óvatosan a kikapcsolt televíziókészüléket.

Forrás: http://www.blikk.hu

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s