A lábtörlő tisztítása


Minden lábtörlő árulkodó jele az ajtó túloldalán élő tulajdonos egyéniségének, stílusának. A szokványos szocreál lábtörlők helyét ugyanis felváltották a legkülönbözőbb mintájú, formájú, anyagú lábtörlők. Míg az irodák, irodaházak elegánsan szürke “tisztaságőrei” konzervatív sablonosságra vannak kárhozatva, saját küszöbünk előtt, már otthonunk -és ezáltal önmagunk- egy darabját mutatjuk meg a világnak.
De ki megy be szívesen egy olyan lakásba, ahol már az ajtó előtt az idők folyamán felgyülemlett kosszal kell találkoznia? És mit gondolunk az említett lábtörlő tulajdonosáról?
Most az esős, lucskos évszakokban óhatatlanul több gondot kell fordítanunk arra, hogy a lakásunkon kívül maradt kosz, így pl.a cipőnk talpára ragadt falevelek ne alkossanak tartósan rossz képet rólunk.

-Az egyszerű gumi lábtörlők tisztítására fölösleges volna tanácsot adnunk. A szokott módon lerázva, leseperve, langyos vízzel áttörölve biztosan tiszta lábtörlőt kapunk.

-Ennél valamivel nehezebb dolgunk van a filcből készült lábtörlőkkel. Lerázás és söprés után érdemes porszívóval letisztítani. A szálak közé ragadt sarat egy közepesen kemény kefével távolíthatjuk el. Majd bő vízzel mossuk át, végül vízszintesen kiterítve szárítsuk meg.

-A fonott nád, vagy gyékény lábtörlők esetében is természetesen a portalanítás az első lépés, de talán itt a legfontosabb! Ezután egy puha, nedves kefével tisztítsuk meg a szennyeződésektől. Fontos, hogy az ilyen anyagból készült lábtörlőket ne csak nedvesen mossuk, de időnként szobai-, virágpermetezővel is óvjuk a teljes kiszáradástól. Így elkerülhető a szálak töredezése, roncsolódása.Természetesen a szárítást ez esetben is a lábtörlőt vízszintesen kiterítve végezzük.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s