Hangfalak tisztítása


A hangfalak tisztítása nagyon trükkös egy dolog. Vigyázni kell arra, hogy a hangfal különböző részeit különböző módon kell takarítani. Nagyon fontos, hogy úgy takarítsuk, hogyha nem figyelünk eléggé akkor maradandó károsodást tudunk okozni. Nagy türelemmel és odafigyeléssel azonban ez is könnyen tisztítható.

Először is vegyük le a védő hangszóróselymet a hangfalról. Úgy tegyük ezt, hogy ne sértsük meg a szövetet és a hangfal burkolatát se. A selyem feladata, hogy megvédje a hangszórókat a porosodástól, így abban az esetben, ha nagyon poros marad a hangfal a selyem levétele után is, akkor cseréljük ki. A legegyszerűbb, ha a kiporszívózzuk a lekisebb fokozatra állítva. Hogyha valamilyen folt keletkezett a selymen, akkor érdemes mósószeres vízzel, vagy az erre késszített habbal áttörölni. Arra vigyázzunk, hogy ne rakjuk vissza addig, amíg meg nem szárad.

Ezek után tisztítsuk meg a hangszórókat. Ehhez a legegyszerűbb módszer, ha veszünk egy puhafejű (festő) ecsetet és ezzel poroljuk le. Ez azért fontos, mert a megragadt por befolyásolhatja, a hangfalaink tiszta hangzását.

Fontos kitakarítani a subwoofer részeket is a hangfalon, egy nedves ronggyal, véletlenül sem vizessel, nehogy belecsöpögjön a víz a hangfal belsejébe.

Végül azokat a részeket, amelyek nagyon érzékenyek,pl. magassugárzó, óvatosan ún. microfiber kendővel takarítsuk át.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s