Praktikák zsíros hajúaknak


A samponoknak mostanság sokféle típusa kapható, a három legáltalánosabb kategóriát mégis a zsíros, a száraz és a korpás hajra készült változatok képezik. Bár a száraz haj is zavaró tud lenni, mégis talán egyetérthetünk abban, hogy a zsíros haj a legkellemetlenebb.

Nemcsak a jó sampon a fontos, hanem szükség van hajöblítőre is. Természetesen az a legjobb, ha természetes alapanyagból készül. Lássunk néhány tippet zsíros hajra!
– Csalán: A-, C- és K-vitamint, káliumot, kálciumot, vasat, kovasavat és enzimeket tartalmaz, és csökkenti a faggyútermelést. 1/3 csészényi csalánlevelet önts le 2,5 dl forrásban levő vízzel, és hagyjuk állni 15 percig! Majd szűrjük le, és miután langyosra hűlt, öblítsük át vele hajat a hajmosás végén!
– Almaecet: öntsünk 1 teáskanál almaecetet fél liter langyos vízbe, és ezzel végezd az utolsó öblítést! Balzsam helyett is kiváló, mert eltávolítja a samponmaradványokat, és a hajat selymessé, csillogóvá varázsolja!
– Citromlé: 1 citrom leve és fél liter víz (ásványvíz még jobb) keverékével fejezzük be a hajmosást! Ezzel elejét vehetjük a további zsírosodásnak. A gyakori fésülködés segít eloszlatni a hajon a fejbőrben termelődött zsírt, és a hajvégek töredezéséhez vezethet. Mindig hajmosás előtt fésüljük ki hajunkat, ne utána! Használjunk nagyobb fogú fésűt vagy kevert, természetes alapanyagú szőrszálakból készített hajkefét, ami kíméletesen távolítja el frizuránkból a szennyeződéseket!

A különféle zselék és balzsamok elősegítik a haj zsírosodását, fénytelenné, merevvé teszik a frizurát, a hajlakk pedig még a hajvégeket is roncsolja. Természetes hajformázó a világos sör, melyet hajmosás után oszlassunk el egyenletesen a nedves hajon. Majd vízzel öblítsük ki, és hagyjuk megszáradni! Nem kell félni, frizuránk nem marad ragacsos és sörszagú. A sör a magas B2-, B6-vitamin-, biotin- és folsavtartalma miatt fényessé és erőssé teszi a hajat.

A haj normális állapotának megőrzéséhez hozzájárulhatunk azzal is, ha megfelelően táplálkozunk, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag ételeket fogyasztunk. A szép és egészséges hajért elsősorban az A-, B-, C- és E-vitaminok, valamint a kalcium és a vas felelős. A-vitamint a sárgarépából, a tökből, a sárgadinnyéből, a narancsból, valamint a tejtermékekből nyerhetünk. C-vitamin főként a citrusfélékben, a kiviben, a csipkebogyóban és a savanyú káposztában fordul elő. A B-vitaminok természetes forrása a hús, a máj, a tojás, a sajt, és a gabonafélék. E-vitamin pedig a növényi olajokon kívül a zöld növények csíráiban és valamennyi olajos növényben található. Ezen kívül fogyasszunk sok vasat tartalmazó spenótot és sóskát! Sok “hajszépítő” vitamin található az élesztőben, és mindemellett igyunk sok ásványvizet.

Forrás:(www.sulinet.hu)

Advertisements

One response to “Praktikák zsíros hajúaknak

  1. Tojássampon
    Házilag készíthető, méreganyagoktól mentes, természetes összetevőkből áll.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s