Kandalló tisztítása


Wood-Pellet-Stove-and-Iron-Fire-Basket

Egyre nagyobb divat, hogy házunkba kandallót szereltessünk. Nemcsak esztétikus, de remek kiegészítő fűtési megoldás. De ezeket is érdemes tisztán tartani az állagmegóvás érdekében.

A fűtési időszak befejeztével ajánlatos egy alapos kandalló és füstcső- tisztítás. Ha alábbhagy  a fűtőteljesítmény, az szinte mindig a füstjáratok elszennyeződésének következménye. A tisztításhoz a terelőlapot előre kell húzni. Ezáltal a füstutak belülről, vagy ha a füstcsövet eltávolítjuk, akkor felülről kitisztíthatók. A terelőlapot a tisztítás után ismét teljesen hátra kell tolni!Ezt mindig hideg állapotban kivehető, tisztítható.

Ügyeljünk arra, hogy miközben takarítjuk semmilyen parázsló, izzó hamumaradvány ne kerüljön a szemétgyűjtőbe. A külső  felületek tisztítása csak hideg kályhánál ajánlatos. A felületeket hideg vízzel kell tisztítani, vagy különleges esetekben szappannal, vagy mosogatószerrel és azután szárazra kell törölni. A hőálló – üveget az első használat előtt tisztítsuk meg nedves, tiszta kendővel. Ha későbbiekben homályos lesz, dörzsöljük át jól étolajjal, várjunk egy órát, majd papírtörölközővel itassuk fel az olajat és az ablakot mossuk tisztára.  Tisztítás után kiselejtezett harisnyával töröljük át az ablaküveget, hogy fényes legyen. A kerámia tisztítása: A piszok és zsiradék szappannal és vízzel távolítható el. Ha makacsabb a szennyeződés alkoholba mártott puha ronggyaleltávolíthatjuk.

Semmilyen esetben sem szabad súrolószereket, agresszív, vagy karcoló tisztítószereket használni!

Ne felejtsük, minden fűtési periódus után alaposan át kell ellenőrizni a kandallót. Amennyiben javítás vagy felújítás szükséges, forduljunk időben a szakszervízhez

Reklámok

One response to “Kandalló tisztítása

  1. kandalló elhelyezése. képek, tippek

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s