A matrica eltávolítása


xratedsticker-2

Lehet szó új hűtőszekrényről, mosógépről, vagy -friss jogosítvánnyal- az előző “szezonban” autónkra kerülő “T” betűről, a matricák eltávolítása sok kellemetlenséget okozhat.

Az üvegről történő eltávolítás mindig egyszerűbb. Elég egy “üvegkaparóval”, vagy zsilett pengével óvatosan “letolni” a nem kívánt ragacsot, majd alkohollal, vagy folttisztító benzinnel letörölni az esetleges maradványokat, és jöhet a szokásos tisztítás. Talán az egyetlen fontos tudnivaló, hogy sose használjunk kést, vagy egyéb íves pengét, mert könnyen összekarcolhatjuk a “munkafelületet”.

Festett, vagy fényezett felületeknél az eljárás kissé bonyolultabb:
– “Műanyag alapú” matricáknál könnyebb a dolgunk. A matrica egyik sarkát óvatosan emeljük meg -kaparjuk fel-, majd egy hajszárító segítségével, -folyamatosan a már megemelt rész alá melegítve- egyenletesen húzzuk le azt. A ragasztó eltávolítására ebben az esetben is az alkohol, vagy a folttisztító benzin a legalkalmasabb.

-Papír matricák esetében először végezzük el a fenti folyamatot. Valószínű, hogy a ragasztó anyagra tapadva kisebb papírfoszlányok -esetleg vékony papírréteg marad a felületen. Ezt langyos mosogatószeres vízzel áttörölve áztassuk le, és csak ezután foglalkozzunk a ragasztóanyag lemosásával.

-Bármilyen matricával van dolgunk, ne próbálkozzunk ledörzsöléssel. Mind a “maradék papír”, mind a ragasztó eltávolításához használjunk puha rongyot, vagy háztartási papírtörlőkendőt.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s