A lámpák tisztítása


designer-lamps

Legyen szó csillárról, hangulat világításról, vagy normál mennyezeti lámpáról, bármilyen zépek, mutatósak, praktikusak, előbb utóbb ezeken is meglátszik a kosz, magukhoz vonják a bogarakat, rovarokat. Így természetesen ezeket a tárgyakat is rendszeresen tisztán kell tartani. A legtöbb világítótest esetében a hozzáférés is nezézkes, hiszen minimum egy létra szükségeltetik, meg egy férj, aki eléri. Tehát sok esetben kisebb vitával kezdődik a tisztítás. Persze a végén valahogy mégis csak tiszta lesz a lámpánk, de hogy mire is kell ügyelni? Lássuk:

A mennyezeti lámpák esetében egyre gyakrabbak a mennyezetre simuló lámpák, ezek esetében minden alkalommal érdemes levenni a borítást, és kívül belül jól áttörölni. Először száraz ronggyal majd nedves ecetes szivaccsal. Sajnos a bogarak is ezt “szeretik” a legjobban. Ebből kifolyólag, mivel az égő hőt termel igyekezzünk minél hamarabb eltávolítani az elpusztult tetemeket, mert később nehezebb lesz eltávolítani a szennyeződéseket.

A lelógó, nyitott búrás lámpáknál egyszerűbb a dolgunk, mert itt akár heti szinten elvégezhetjük a portalanítást egy tollseprűvel, viszont ezeken gyakrabban fordulnak elő pókhálók, amit akár 1-2 óra alatt is összehozatnak a kis 8 lábúk.

A rejtett, hangulatvilágítások esetében szintén nehéz dolgunk van, bár szerencsére kevésbé van szem előtt. Ezt is érdemes legalább hetente egyszer megtisztítani, de itt is elsősorban a portalanítás a leghatásosabb eszköz.

Az asztali vagy állólámpák tisztítása viszonylag egyszerű, itt csak arra kell figyelnünk, hogy az anyagának megfelelő tisztítási módot válasszuk. A leggyakoribb alapanyagokról már írtunk így a jobb oldali keresőben könnyen rátalálhat a hatásos megoldásra.

Amire még feltétlenül figyelni kell, hogy bármiylen lámpáról, vagy izzóról is legyen szó, várjuk meg amig kihül, hiszen sem a kezünknek nem tesz jót a felforrósodott égő érintése, sem a fényforrásnak az adott esetben hirtelen hideg.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s