A tökfolt tisztítása


Halloween Pumpkin

Manapság egyre elfogadotabb külföldi szokások átvétele. Legtöbbjük Amerikából érkezik, így az is, hogy rémisztő arcot vágjunk ki egy tökből és ezt gyertyával megvilágítva kirakjuk az ablakba, hiszen Halloween van… 🙂 Nézőpont kérdése, valaki szereti, valaki nem. Azonban, ha gyermekünk unsztolására, mégis csinálunk egy ilyen töklámpást, előfordulhat, hogy összekoszololunk valamit (terítőt, szőnyeget) a készítése közben. Most, hogy lassan “lejár a lámpás szavatossága”, íme néhány trükk, hogyan takarítsuk a fenmaradó foltokat.

Mindig a legegyszerűbb módszer a legkézefekvőbb, a megmaradó foltokat kb. 50°C-os vízzel áttörölni, megmaradó foltokat tesztbenzinnel, ill. perklóretilénnel kezelni.

Szőnyegnél, használhatunk szőnyegtsztító folyadékot (vizes porszívónál), azonban ha ez nincs kéznél, akkor vegyünk egy kis tálat amibe meleg vizet és mosogatószert teszünk. Vegyünk egy kis ruhadarabot, és a vízbe áztatva dörzsöljük ki a foltot. Majd egy tiszta vizes ronggyal dörzsöljük át. Amennyiben szükséges, ismételjük meg a folyamatot többször.

Mosogatószer helyett használhatunk, alkoholt vagy ecetet is. Fehér anyagoknál, használható a hidrogénperoxid is, de ne felejtsük gyakori használata roncsolhatja az anyagot.

Végül a foltra helyezzünk több itatóspapírt, hogy felszívja a nedvességet és rakjunk rá valamilyen nehéz tárgyat.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s