A szemetesvödör tisztítása


szemetes

Bár elsődleges célja a szemét, a kosz tárolása, mégis egy jó ízléssel kiválasztott szemetes akár a lakásunk dísze is lehet. Persze a legtöbb háztartásban az elsődleges szeméttároló a konyhában, azon belül is a mosogató alatt található.  Ennek az edénynek a tisztítása az anyagától függ ugyan, de nem túl bonyolult.
Természetesen ezen eszköz tisztántartásának legegyszerőbb módja a megelőzés. Ennek okán érdemes egy szemeteszacskóval bélelni a tároló belsejét. Így az összegyűlt hulladék ürítése, és a szemetesünk tisztántartása is sokkal egyszerűbbé válik.
Mindenfajta elővigyázatosságunk ellenére sajnos előfordulhat, hogy a szemeteszacskón kívülre is kerül a hulladékból, vagy éppen a nylon szakad ki. Ilyen esetben azonnal mossuk ki a vödröt, így sem a kellemetlen szag nem kezd el terjedni, sem a kosz nem fog rászáradni, ezzel külön fejfájást okozva nekünk. Amennyiben a “baj” már megtörtént, akkor elsősorban vízzel és némi szappannal tisztíthatjuk meg a műanyagból készült edényeket. Ha krómozott tárolónk van, akkor ezen a linken olvashatunk bővebben a megoldásról.
Természetesen számtalan különböző anyagból készülhet szemetes, így a további anyagokról későbbi cikkeinkben olvashat.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s