A légypiszok eltávolítása


légy

Bár a nyárnak már vége, és a vénasszonyok is visszavonultak, én azért még bízom benne, hogy lesz egy kellemes hétvégénk, amikoris utoljára kiülhetek a frissen burkolt teraszra. Persze a hét legvégére már beterveztem a kerti bútorok téliesítését, amit mindenek előtt egy általános takarítással fogok kezdeni. Amint ma szemügyre vettem, a legyek nem csak hétvégén pihennek a teraszunkon, ezért gondoltam utána nézek, hogyan is tudjuk a kis fekete pontokat a leghatékonyabban eltávolítani.

Bár nálunk már késű, de mindenképpen érdemes a megelőzésre is gondolni. Forraljunk fel vizet egy kis fazékban, és főzzünk meg benne néhány gerezd fokhagymát. Majd ennek a levével töröljük át azokat a helyeket, melyeket a legyek rendszeresen összerondítanak.

A műanyag felületeket ecetes ronggyal tudjuk a leghatékonyabban megtakarítani. Amennyiben már régen készült az alkotás, szalmiákos vizes oldattal távolíthatjuk el. Ha esetleg fémet kell tisztítanunk, akkor hatásos, ha cigarettahamut petróleummal keverünk össze, és ezzel az oldattal töröljük le. Bronz tárgyak esetében szintén szalmiákot tudunk használni. A fa bútorokról borecettel, vagy petróleummal tűntethetjük el a foltot. A különböző textilekről alkohollal távolítható el a legkönnyebben. Az ablakot, vagy egyéb üvegtárgyakat denaturált szesszel varázsolhatjuk újra légypiszok mentessé.

Forrás: Kádi Péter – 1100 tipp a háztartásban

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s