Alumínium edények tisztítása


retronom.hu

Háztartásaink nagyrészében már nem jellemző, hogy alumínium edényt tartunk főzésre, de mai posztunkban arról írunk, hogy mire vigyázzunk és hogy takarítsuk az ilyen konyhai eszközöket, ha mégis fellelhető a konyhában.

Abban az esetben, otthon főzünk alumínium edényben, két dolgot semmiféleképpen ne felejtsünk el:

  • Savanyú ételeket TILOS alumínium edényben főzni, mert savas kémhatásúak és emiatt kioldhatják a fémet az edényből
  • Lehetőleg a zománcozott edényektől elkülönítve mossuk

Héjában főtt burgonyát ne főzzünk alumínium edényben, mert befeketíti. Könnyen eltávolíthatjuk a  foltjait, ha az edényben almahéjat főzünk, de arra vigyázzunk, ha nagyon makacs a folt, akkor nem kapargassuk késsel, illetve ne használjunk olyan tisztító eszközöket, amelyek megkarcolhatják az edény felületét. Ha megszürkül, akkor használjunk citromot, vagy nyers paradicsomot a fényesítéséhez.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s