A citrom


Fresh_Yellow_Lemon

Reggelenként, amikor elkészítem a teámat, mindig teszek bele egy pár csepp citromlevet, hogy meglegyen a természeteses C-vitamin bevitelem. Az étkezés az alap felhasznosítási módja ennek a déligyümölcsnek, azonban – mint korábban írtuk is – remekül használható sok makacs folt eltávolítására. Most egy csokorba szedtük őket.

A teafolt nagy ellensége a citrom leve, ha terítőnkre rácsöppent pár Earl Grey, akkor gyümölcs levével csöpögtessünk az anyagra majd mossuk ki. Színes ruháknál vigyázzunk, először nézzük meg nem látható helyen, hogyan reagál. Fém kávés, vagy teás termosz belsejét is tisztíthatjuk vízzel felöntött negyedbe vágott citrommmal és hagyjuk így állni fél napig.

Profi szagtalanító is, ugyanis, ha halsütés után berakunk egy fél citromot a sütőbe és negyedóráig melegítjük 150 fokon, úgy hogy a sütő ajtaja résnyire  nyitva marad, eltűnik a kellemetlen szag.

A vágódeszka, tiszta és szagtalan lesz, ha citrommal bekenjük.

Remekül lehet tisztítani a kés pengéjét, bekenjük vele az élt, majd elöblítjük végül megtöröljük.

Kifacsart citrom levét  keverjünk össze egy pohár vízzel, majd tegyük mikrózható edénybe és az edényt ne fedjük le a mikróhullámú sütőben, így néhány perc után, a gőz hatására, a legmakacsabb foltok is könnyen eltávolíthatóak.

A fabútorokról  a legkönnyebben a tintafoltot a  citrom levével szedhetjük le.

Rozsdamentes felületet úgy tisztíthatunk, ha kifacsart citrom levét egy pumpás ablakmosó flakonba tesszük, majd ezzel spricceljük le a felületet. A művelet végén egy tiszta ronggyal áttöröljük .

Tökéletesen tisztíthatjuk a rozsdafoltos ruhánkat is.

A műanyagkád makacs foltjára nyomjunk citrom levét és megtisztul.

A sötét bőrtáskák tisztításához is használhatjuk a citrom levét, vízzel hígítva. Használat után pedig kenjük be valamilyen bőrápolóval.

+1 TÉNY

A citrom gőze egyes kísérletek szerint a meningococcus, streptococcus és pneumococcus törzsekbe tartozó kórokozókat 2 órán belül képes elpusztítani. Ezen kívül erősíti a szívet, érfalakat, szimpatikus idegrendszert. (ÁNTSZ)

Reklámok

One response to “A citrom

  1. Sziasztok!
    Még egy apróság, amit a CITROM tud:
    -Általában az emberek, mielőtt bármit festenének csiszolni, zsírtalanítani kezdik a kezelendő felületet. A RÉZ esetében ez szükségtelen. A CITROM levével átkent RÉZ felületén -rövid időn belül- zöldes színű RÉZ-OXID keletkezik, ami kitűnő tapadást biztosít a felhordandó festék számára. Fontos: -Amennyiben az így “alapozott” felület sérülést okoz, mossuk le bő vízzel a “sebet”, ill. fokozottan figyeljük a “seb” gyógyulását, mert a RÉZ-OXID vérmérgezést okoz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s