Praktikák eső után


rainy_days_by_RidiculousDream

Múlt héten csütörtökön azon gondolkoztam, hogy ezen a  héten a szabadnapomon, milyen jó lesz majd kerékpározni és füvet nyírni. Ehhez képest 30 fokot esett a hőmérséklet és a mindennapjaim azzal telnek, hogy harcolok az elemekkel. Folyamatosan vacogok és a hideg szél az arcomba fújja az esőt. Némi megnyugvást csak az jelent, ha hazaérek és leveszem a vizes ruhámat és iszok egy jó meleg teát. A ruhák viszont ott maradnak vizesen, és mint tudjuk az nem tesz jót semmilyen ruházatnak, ha vizesen tároljuk.

Ha cipőnk teljesen átázott, akkor rakjunk bele újságpapírt, hiszen a papír felszívja a cipőben lévő nedvességet.  Az sem rossz ötlet, ha felrakjuk a lábbeliket, egy olyan helyre, ahol a cipőket bármelyik oldalről éri a levegő. (pl. széklábösszektötő léc, rácsos cipőtartósok előnyben). Átázott bőrcipőinket kenjünk be bőrzsírral szárítás előtt, így nem fog megrepedezni rajta a bőr. Sose gyorsítsuk fel a folyamatot azzal, hogy fűtőtest közelébe helyezzük cipőinket. Nagyon fontos, hogy száradás után, mindig ápoljuk lábbelinket cipőkrémmel.

A pvc alapú esőkabátokat, szappanos langyos vízzel tisztíthatjuk, azonban arra figyeljünk, hogy 5 fok alat ezek a kabátok megrepedezhetnek a hideg miatt.

A vízhatlan kabátunk, ha bekoszoldóik  tisztíthatjuk 1:9 arányú ectsavas alumíniumoxidos vízzel. Két órát áztassuk, majd csavarás nélkül akaszzuk fel száradni.

A kifejezetten műanyagból készült lábbelit, pl gumcsizmát, kerti papucsot a legegyszerűbben hajszárítóval száríthatjuk.

Vizes ruháinkat a lehető leghamarabb mossuk ki, illetve arra is figyeljünk, hogy színek szerint szortírozzuk a vizes ruházatot, nehogy összefogják egymást.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s