A radiátorok tisztítása


radiátor

Újra elkezdődött a fűtési szezon. Lassan minden háztartásban be kell kapcsolni a fűtést, persze reméljük azért még nem maximum teljesítményen.

Mielőtt bekapcsolnánk a mesterséges hőt biztosító szerkezetet, mindenképpen át kell tisztítani a fűtést biztosító eszközöket. A kazánt mindenképpen bízzuk szakemberre, maximum a felületi koszt, port távolítsuk el mi magunk, ha csak nem vagyunk gyakorlott fűtésszerelők!

Amit viszont magunk is nyugodtan megtehetünk, hogy a radiátorainkat megtisztítjuk még mielőtt a forró víz átjárja a fűtőtestet. Első lépésben a port távolítsuk el! A hagyományos vas radiátorok felületét viszonylag könnyű leporolni, akár egy ronggyal is megtehetjük, hiszen a kezünk is befér a radiátor rései közé. A modern lapradiátoroknál kicsit nehezebb a dolgunk hiszen a két lap rész között a por szépen megül, viszont nagyon nehezen hozzáférhető. Ezt érdemes porseprővel, vagy tollseprűvel tisztogatni.

Miután a portalanítással végeztünk készítsünk egy tál vizet, melybe egy kevés szappant, valamint két evőkanál ecetet keverjünk össze és szivaccsal mossuk át a radiátorokat, majd puha textillel, vagy papírtörlővel töröljük szárazra.

Ezek után már nyugodtan megteremthetjük az otthonunk melegét és nem fogunk azzal szembesülni, hogy az egész nyáron felhalmozódott por égett szaga járja át a szobáinkat.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s