A viasznyom tisztítása


0922candle2

Tegnap, utolsó szabadnapomat és a jó időt kihasználva úgy döntöttem, mielőtt beköszön az ősz, csinálok egy nagytakarításat a teraszon. Lekezeltem a fa kertibútorainkat, összeszedtem a szolárlámpákat stb. Egyetlen folttal nem tudtam mit csinálni, az pedig a viasz volt, ami sajnos beleszáradt a terítőbe. Mára így lett adott a poszt, a viasznyom tisztítása.

Viasznyomok ellen a leghatásosabb a vasaló: rakjunk a kiömlött gyertyaviaszra olyan papírt, ami nagy nedvszívó képességű, pl.: itatóspaírt, papírtörlőt, zsebkendőt vagy vécépapírt , majd óvatosan menjünk át rajta vasalóval. A viasz megolvad, a papír pedig magába szívja azt. Itt kell megjegyeznem, hogy ne legyen forró a vasaló.

Abban az esetben ha a szőnyegre cseppen a viasz, először meg kell keményíteni (Ezt tehetjük jéggel, vagy valami hűtőből kivett tárggyal) . Ezután egy életlen késsel óvatosan kaparjuk le a nagyobb darabokat. A maradék viaszt egy a foltra helyezett nedvszívó anyaggal és a rongyra tett meleg vasalóval tudjuk eltávolítani.

Benzinnel is jó hatást tudunk elérni: vattapomponra tegyünk egy kevés benzint és dörzsöljük át a viaszfoltos részeket. Ezután mosószappannal mossuk át langyos vízben.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s