A vágódeszka tisztítása


vagodeszka_3_full

Azokban a háztartásokban, ahol már legalább egyszer főztek, ott megtalálható a vágódeszka is. Mindenki másra esküszik, valaki a fára, valaki a műanyagra, de tény, hogy nagyon fontos a tisztántartása, hiszen sok baktérium jelenhet meg rajta.

Bár sokan vásárolnak műanyag vágódeszkát, jó ha tudják, hogy a repedéseiben jobban megtapadnak a baktériumok. Tény az is, hogy a műanyag vágódeszkát lehet mosogatógépben is tisztítani,de ettől függetlenül,én személyszerint a  fa vágódeszkát preferálom.

Használat után, mindig erősen keféljük át, olyan kefével vagy erősebb szivaccsal, amit korábban langyos mosószeres vízbe raktunk, majd öblítsük le, végül törölgessük meg, minél kevésbé maradjon nedves.

Nagyon jó módszer a tisztításra, ha használat után besózzuk a vágódeszkát. Nem csupán remekül tisztítható lesz, de még a kellemetlen szagokat is elveszi.

Szintén szagtalan lesz a fa vágódeszka, ha használat után bekenjük citrommal. Arra azonban mindig vigyázzunk, hogy nedvesen sose rakjuk be a szekrénybe a vágódeszkát, mert bedohosodhat.

Régen használt vágódeszkát, tisztíthatunk hypo-val is, hogy biztosak legyünk abban, hogy minden baktériumot megöltünk.

Reklámok

2 responses to “A vágódeszka tisztítása

  1. Legmegbízhatóbb a fa vágódeszka, leghamarabb ez “dobja le” magáról a bacikat. Javaslom: minden háztartásban legyen külön deszka a nyers húsféléknek. Súrolás, sós bedörzsölés, alapos szárítás mentesíti a baktériumoktól.

  2. haztartasilexikon

    Reblogged this on haztartasi lexikon.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s