A gyümölcsfolt eltávolítása


fruit-main_Full

Bár lassan vége a nyárnak és csak a hipermarketek kínálatából választhatunk gyümölcsöt, mégis úgy gondoltam jól jöhet pár jó tanács a gyümölcsfoltok tisztításával kapcsolatban.

Abban az esetben, ha gyümölcsfoltos lett a ruhánk, és nem forrázhatjuk le az anyagot, akkor áztassuk egy éjszakán át nyers tejben, majd mossuk át alaposan.

Nyers tej helyett próbálkozhatunk citromlével is, de arra vigyázzunk nehogy kimarja a ruhát, ezért először olyan helyen próbáljuk ki a tisztítást, ahol nem látszik.

A mosható textilanyagból a friss gyümölcsfoltot legegyszerűbben forrázással távolíthatjuk el. Az anyagot a foltos részével egy megfelelő méretű edényre feszítjük, és forrásban levő vízzel néhányszor alaposan meglocsoljuk, majd szokásos módon kimossuk.

Régi gyümölcsfoltoknál, a legjobb, ha hígított szalmiákszeszt használunk. (1:10 arányban) Enyhén dörzsöljük meg az oldattal a ruha felületét, majd mossuk ki alaposan.

Fehér ruháknál, használhatunk hidrogén-peroxidot vagy hypo-t, de vigyázzunk, mert gyakori használata rocsolhatja az anyagot.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s