A lefolyó tisztítása házipraktikákkal


dugulás

Vasárnap, a családi ebéd után mindenki nyugodtan pihegett, ki a fotelban, ki a kanapén. A mosogatás szomorú feladata éppen a felségemre esett, amikor közölte velem, hogy eldugult a mosogató lefolyója. Nem volt mit tenni, fogtam a lefolyótisztítót és indultam dugulást elhárítani. Illetve indultam volna, ugyanis a flakon üres volt. (Rossz szokásom, hogy visszarakom az üres dolgokat 🙂 ) Nem sok kedvem volt elautókázni a legközelebbi hipermarketbe, így elgondolkoztam, hogy lehet házi praktikákkal lefolyót tisztítani.

A legegyszerűbb tisztítása módszer, ha forralunk egy kis vizet, és elővesszük a bóraxot szekrényből. Fogunk egy használaton kívüli poharat, és tölcséren keresztül beleöntünk egy pohár bóraxot a lefolyóba, majd egy pohár vizet. Várunk 20 percet és az elegy megteszi a dolgát, és újból használható a lefolyó. (Ha nagyobb a dugulás, meg kell ismételni a folyamatot)

Hasonlóan jó eljárás, ha fél pohár szódabikarbónát, és egy pohár ecetet öntünk a lefolyóba. Az anyagok reakcióba lépnek egymással és az elegy megszünteti a legmakacsabb dugulást is. Amikor már nem habzik annyira, öntsünk a lefolyóba forró, majd hideg vizet is.

Végül egy szintén jó módszer. Vegyünk egy pohár t és egy pohár szódabikarbónát keverjünk össze egy pohárba, majd erre öntsünk fél pohár ecetet. Az oldatot öntsük bele egy lefolyóba, majd egy 10 perc múlva forrázzuk le 2 liter forró vízzel.

+1 Abban az esetben, ha kellemetlen szag árad a lefolyóból, az eceten kívül használhatunk kólát is. Használat után azonban ne felejtsük kiöblíteni a lefolyót.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s