Lábszag, lábgomba megszűntetése


láb

Ez a mindenképpen kényes probléma, szinte minden családban előfordul legalább egyszer. Természetesen nem kell megijednünk, hiszen erre is van természetes megoldás. Ezzel a gonddal találkozva az emberek először azonnal a média által is sokat reklámozott gyógyhatású készítményekhez fordulnak segítségért, pedig ennél sokkal kézenfekvőbb megoldás is van e kellemetlen szag megszűntetésére.

Először is nézzük az okokat. A lábszag kialakulásának elsődleges forrása a nem megfelelő zokni, és a rosszul szellőző lábbeli megválasztása. De sokszor a megfelelő cipő viselésekor is előfordul, hogy kialakul. A legjobb, amit tehetünk, hogy kerüljük a műszálas zoknikat, illetve, ha van rá lehetőség hagyjuk egy napot „pihenni” a cipőnket, hogy legyen ideje megszáradni.

Amennyiben cipőnket levéve mégis kellemetlen illat csapja meg az orrunkat, akkor sincsen ok az aggodalomra! Vegyünk néhány jó nedvszívó képességű papírt (pl. papírtörlő, wc papír), ezt mártsuk ecetbe, és tegyük bele a cipőnkbe, majd hagyjuk megszáradni. Érdemes a cipő orrába jól belenyomkodni, hiszen a lábujjak területe az egyik legveszélyeztetetteb ebben a kérdésben. Az erős ecetszagtól ne ijedjünk meg, elpárolog, és reggelre nyoma sem lesz!

Ha már cipőnket kezeltük érdemes a lábunkra is fordítani egy kis figyelmet, hiszen, ha ezt nem kezeljük, másnap kezdhetjük előröl az egészet. A lábunk kezelésének leghatékonyabb módja nem más, mintha jól kiáztatjuk. Az esti tévézés közben, bokáig érő kellemes langyos-meleg vízbe tegyünk szódabikarbónát, illetve ecetet, majd ha kiázott, akkor dörzsöljük át habkővel, ezzel eltávolítva a felső bőrréteget. Amennyiben már erős szagot áraszt lábunk, akkor egy az egyben öntsünk rá ecetet, hagyjuk egy kicsit rajta, gyorsan elpárolog, de utána se töröljük le, hagyjuk száradni. Bár ez a módszer a család többi tagját bosszanthatja az erős ecet illat miatt, de ez után már jó ideig nem kell sem az ecettől, sem az ön lábszagától rettegniük!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s