Hogyan fürödjünk, hogy igazán tiszták legyünk


tusoló

Ezt a mindennapi tevékenységet, szinte mindannyian műveljük, van, aki naponta többször is, de vajon tudjuk-e, hogy elérjük-e a célunkat? A tisztálkodásnak kétféle módja lehet: fürödhetünk kádban, vagy zuhanyozhatunk is. A két módszer közül mindenképpen a zuhanyzás a hatékonyabb, és a gazdaságosabb is, bár sokan a kényelmet helyezik előtérbe. Mindent összevetve a tisztaság tekintetében több érv szól a tusolás mellett, mint ellene. Míg a ruhák esetén sokszor hasznos lehet, ha a foltot először áztatjuk. Fürdés esetén akár egy baktériumokkal, kosszal teli kádban is üldögélhetünk, míg azon dolgozunk, hogy megtisztítsuk magunkat. Ha tehetjük, válasszuk a zuhanyzást a napi mosdáshoz. Ennek menete pedig a következő képpen a legpraktikusabb:

  1. Először áztassuk be magunkat bő langyos vízzel. (Egészséges hőérzetünk fenntartása érdekében érdemes télen inkább langyos, nyáron picit melegebb vízzel tusolni. Még ha akkor nem is esik jól, a fürdést befejezve, sokkal kellemesebb közérzetünk lesz.)
  2. Ezek után először kezünket, majd arcunkat, ezt követően a nemi szerveket majd a többi testfelületünket mossuk át szappannal, tusfürdővel. (ajánlatos a bőrünknek legmegfelelőbb pH értékű „tisztítószert” választani.
  3. A hab lemosását kezdjük a legrégebben átdörzsölt testrészünk leöblítésével.

A fenti sorrend betartásával elkerülhetjük a baktériumok terjedését, mellyel rengeteg fertőzést, betegséget kerülhetünk el!

Természetesen ha a célunk, hogy kiengedjük a fáradt gőzt, arra hatásos módszer, ha ejtőzünk egyet egy jó habos kád vízben, de ez előtt is érdemes a koszt lemosnunk magunkról!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s