A rozsdafolt tisztítása


RustyCar-main_Full 

Ha szerelünk sokszor előfordul, hogy hozzáérünk olyan tárgyakhoz amit már megevett a rozsda. Hogyan kell takarítani a rozsdafoltot? – merül fel bennünk a kérdés. Erre adunk választ mai posztunkban.

A friss rozsdafolt úgy távolíthtó el a legkönnyebben, ha az anyagot bedörzsöljük citromlével, majd az átitatott foltot fővő víz gőze felé tarjuk.

Ha korábban szeretztük be a rozsdafoltot, akkor ból és ecetből  készített elegyünket kenjük rá a a foltra, hagyjuk állni fél órán át, majd mossuk ki  a ruhát. Az is célravezető lehet, ha késhegynyi oxálsavat két deci forró vízben feloldunk és ebbe az elegybe beleérintjük a foltot. Mindenképp a módszer használata után öblítsük ki az anyagot.

Világos színű anyagoknál használhatjuk azt a módszert, hogy beáztatjuk citromlébe, majd kitesszük a napra száradni (hogy kifehérítse), végül öblítsük ki.

Ha van éppen kéznél rebarbara, akkor 5 növénynek  a szárát főzzük ki fél liter vízben, és még a meleg főzetet öntsük rá a foltra, majd mossuk ki a ruhát.

Hatásos lehet a borkősav használata is. A foltot áztassuk be a savba, majd az átitatott foltot enyhén vasaljuk át.Végül mossuk ki a szokásos módon.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s