Ragasztó folt eltávolítása


ragasztó

A ragasztó eltávolítását kezdjük úgy, hogy először töröljük le a felesleget langyos, szappanos ronggyal, amíg még folyékony állapotban van. Ha szükséges ismételjük meg a folyamatot. Ha ez nem használ, akkor tegyünk rá jeget, hogy megdermedjen, majd kaparjuk le a felületről, ha máshogy nem megy, akkor egy életlen késsel, majd hideg vízzel öblítsük ki

A folyékony ragasztók esetén az elfojt ragasztót homokkal, földdel próbáljuk meg felitatni, amíg még nem szilárdult meg.

Pillanatragasztó eltávolítása

Textilek, szövetek esetén körömlakklemosóba (más néven aceton) mártott fogkefével tudjuk a leghatékonyabban eltávolítani a megszáradt ragasztót. Rétegről-rétegre haladjunk, amíg el nem tűnik a folt.

Fa felületekről szintén acetonnal tudjuk eltávolítani a félrecseppent pillanatragasztót. Acetonba nedvesített ronggyal próbáljuk meg fellágyítani, majd kefével, vagy éles pengével távolítsuk el a foltot.

A pillanatragasztók általában nem alkalmasak üvegfelületek ragasztására, így vízben áztatva szétválaszthatók a felületek.

Cellulóz alapú ragasztók által hagyott foltok esetén ammóniával mossuk ki az anyagot hideg vízben. Próbálkozhatunk mosószerrel is.

Epoxy ragasztószerek esetén akkor van esélyünk, ha a folt még nem száradt meg. Ebben az esetben denaturált szesszel tudunk hatékonyan fellépni.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s