A tintafolt eltávolítása


st-dupont-fountain-pen-usb-key

Szeptember elsején elkezdődött az iskola. Új kihívásokkal kell szembesülnünk nemcsak a gyereknevelés, hanem a folttisztítás szempontjából is. Megnövekednek azoknak a foltoknak a száma, melyek együtt járnak a mindennapi iskolába járással. De akár az iskolában, akár egy tárgyalás után szerezzük be, az egyik legnagyobb kihívás a tintafolt eltávolítása.

  • Ha ruhára kerül a tintafolt, először nedvesítsük be az anyagot, majd csöpögtessünk rá citromlevet vagy citromsavat, miközben finom mozdulatokkal egy másik (tiszta) ruhával dörzsöljük. Ezek után a folt helyét meleg vízzel mossuk ki.
  • Abban az esetben, ha nagyobb a folt, akkor az anyagot tegyük bele egy tálba, amelybe korábban tejet öntöttünk. Áztassuk két órán keresztül. Ha elszíneződik a tej, akkor cseréljük ki. Az idő elteltével mossuk ki meleg vízzel.
  • Ha szőnyegre csöppen a tinta, akkor a foltra öntsünk egy kis tejet, hagyjuk rajta negyed órát, majd ronggyal vagy vattával itassuk fel. Ezt a műveletet addig végezzük, amíg el nem tűnik a folt. A folt helyét vizes ruhával tisztítsuk meg.
  • Ha bútorra folyik ki a tinta, akkor egyenlő arányban kevert szalmiákos és terpentines eleggyel itatott ruhával, dörzsöléssel távolítsuk el a foltot.
  • Ha bőrre kerül a tintafolt szintén citromsavval vagy citromlével tisztítsuk. Arra azonban vigyázzunk, hogy nehogy kimarja az anyagot, ezért először, egy nem látható helyen próbáljuk ki, hogy reagál az anyag.
  • Nagyon makacs a folt, próbáljuk meg a tejben áztatás után citromleves ruhával kidörzsölni
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s