Rágógumi eltávolítása


bubble-gum

A rágófoltra a legjobb megoldás, ha nem szedjük össze. Amennyiben viszont mégis megtörtént a baj, még akkor sincsen veszve semmi! Leírunk néhány tanácsot mely segítségével remélhetőleg Ön is sikeresen túl jár ezen csúf ragadozó eszén!

Amennyiben valamilyen bőr, vagy textil felületre ragadt a gumi, akkor mérettől függően érdemes a fagyasztóba tenni, hogy megkeményedjen, majd utána letörni, lekapargászni a megdermedt anyagot. Ha ez nem segít, akkor kénytelenek vagyunk valamilyen oldószer segítségét igénybe venni. Ez lehet a gyógyszertárban is kapható perklóretilén, de akár sebbenzinnel is próbálkozhatunk. Minden esetben fontos, hogy a tisztítandó felület valamely kevésbé szembetűnő részén próbáljuk ki, hogy nem sérti-e meg az anyagot, ha igen, akkor érdemes mással próbálkozni.

A földre, betonra, térkőre ragadt rágógumi nyomokat, vagy pengével tudjuk felkaparni, vagy szárazjéggel lehet feltakarítani.

Semmiképpen se próbálkozzunk melegítéssel, vagy gőzöléssel, hiszen akkor újra ragacsossá válik a rágó, és még jobban szétterjedhet a textilen.

Reklámok

One response to “Rágógumi eltávolítása

  1. Sláger rádióban hallottam a rágó eltávolítását és gondoltam megnézem a blogotokat. Megkell, hogy mondjam, hogy zsír..

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s