Az üveg tisztítása


vase2

Háztartásainkban sok üveg dísztárgy található, a konyhai eszközökről nem is beszélve. Ezek takarításához adunk pár tippet.

  • Mindeképp figyeljünk arra, hogy az üveg nem bírja a hirtelen hőmérsékletingadozást. Ezért ne tegyük a hideg poharart forró vízbe.
  • Ha piszkos az üveg és ebbe tojáshéjat vagy kávézaccot szórunk, majd összekeverjük vízzel és párszor megrázzuk, végül kimossuk mosogatószerrel, újra visszanyeri régi fényét.
  • Ha olyan üveget akarunk tisztítani, aminek nagyon keskeny a szája, rakjunk bele széttépet újságpapírt, majd öntsünk rá vizet és rázzuk meg. Ahogy a vízben elfoszlik a papír kiönthetjük, majd öblítsük ki. Hasonlóan járhatunk el, ha papír helyett , burgonya héjat rakunk az üvegbe.
  • Abban az esetben, ha vízkőlerakódás van az üvegben, rakjunk bele felszeletetelt nyers burgonyát, ecetet és t. Így állni hagyjuk, majd vízzel alaposan kiöblítjük és eltűnik a vízkő.
  • Az üvegváza visszanyeri régi fényét, ha langyos víz és szalmiákszesz keverékével kimossuk, vagy megtisztítjuk tiszta alkohollal.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s