Dohányszag eltávolítása


smoke 

A dohányszag eltávolítása nagy kihívás, akár dohányosok vagyunk, akár csak olyan helyen jártunk ahol dohányoznak.

 

  • Használjunk természetes illatosítókat, és ne terheljük a tüdőnket kemikáliákkal. A virágokkal és aromás gyógyfüvekkel kompenzálhatjuk egy kicsit a füstöt, amit csináltunk. A legismertebb a rózsa és a levendula, de ennél jóval több lehetőség áll rendelkezésünkre a természet füvészkertjéből.
  • Egy szál gyertyát gyújtsunk meg abban a helyiségben, ahol dohányoznak. Amíg égetjük, elveszi a cigarettafüst kellemetlen szagát.
  • A vizes szivacs is magába szívja a füstöt. Akasszunk fel egy nedves szivacsot, és naponta többször mossuk ki alaposan. majd újra nedvesítsük be.
  •  A dohányzás okozta nyomasztó levegő esetén segítenek a házi légfrissítők, melyeket célirányosan megvehetünk a megülő füst ellen.
  • Friss illatot varázsolhatunk, ha összekeverünk 200 g eukaliptuszlevelet és egy liter színtelen ecetet. Tegyük őket jól zárható edénybe. Szükség esetén néhány evőkanállal melegítsünk fel belőle, és párologtassuk el a helyiségben.
  •  Illóolajokat is használhatunk. Itassunk át egy vászonkendőt a kedvenc illóolajunkkal, és akasszuk fel a szobában. Ebből az olcsó illatosítóból akár minden helyiségbe tehetünk.
  • A dohányfüstöt gyakran csak hosszantartó illatokkal lehet megszüntetni. Keverjünk össze egy tálban egy evőkanálnyi szalmiáksót és egy evőkanál levendulaesszenciát vagy -olajat. Vigyük be a dohányfüsttel terhes szobába, és hagyjuk párologni. A szárított levendulával töltött zacskók nemcsak a fehérneműs fiókot illatosíthatják. Akasszuk fel őket abban a helyiségben, ahol a legtöbbet dohányzunk. Néha gyúrjuk át, hogy felszabaduljon belőle az illóolaj.
  •  Rózsaszirmot keverjünk össze sóval és néhány csepp tiszta alkohollal. Tegyük jól zárható edénybe, és hagyjuk állni hűvös helyen kis ideig, majd a fedelét levéve tegyük ki a szobába

Forrás: Femina.hu

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s