A neoprén ruha tisztítása


neopren

A neoprén ruha, egy olyan kiváló öltözet, amely sztreccseségének és vízhatlanságának köszönhetően melegen tartja az embert, ha hosszabb ideig a vízben tartózkodik. Általában búvárok, szörfösök használják. Fontos, hogy ezeket a ruhákat is tisztán tartsa a vízben etöltött órák után, ugyanúgy, mint a búvárszemüveget.

A tisztítása nem bonyolult, csupán egy nagy kád, vagy dézsa szükséges hozzá. Ebbe töltsünk meleg vizet. A vízbe öntsünk egy kis mosogatószert, pont annyit, hogy ne kezdjen el habzani a víz.

Használat után rázzuk le a ruhát, hogy lejöjjönek a vízben összeszedett nagyobb növények és a homok. Rakjuk bele a ruhát körülbelül fél órára mosószeres vízbe. Nyomkodjuk bele a vízbe jól, hogy a ruha felületén található kosz eltűnjön. Puha fejű kefével keféljük ki a ruhát. Legjobb, ha a gyártó által készített -kifejezetten erre való – kefével tisztítjuk. Így a benne ragadt, makacs koszt (növényeket) is eltávolítjuk.

Ezek után rakjuk ki száradni a ruhát  a lábánál felakasztva. Fontos hogy olyan csipeszt használjunk, amiben nincs fém rugó, mert esetlegesen a víz hatására a rozsda rászáradhat a ruhára.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s