A hagymaszag eltávolítása


onion

Sokunkkal előfordult már, hogy miután megkönnyezte a zöldéség feldarabolását, sehogy sem tudta eltávolítani a hagymaszagot a késről, vágódeszkáról stb. Ezt  a legegyszerűbben úgy oldhatjuk meg, ha ecetes, sós vízzel takarítjuk le evőeszközeinket. A késről akkor is eltűnik a hagymaszag, ha a pengét nyílt lángon gyors mozdulatokkal néhányszor áthúzzuk. A láng ne érje sokáig a kés pengéjét, mert elveszti az élét.

Abban az esetben, ha nagyon zavar minket a hagymaszag a kezünkön (engem leginkább a fokhagyma szaga szokott), akkor kezünket mossuk meg langyos vízben, amelybe pár csepp szalmiákszeszt is kevertünk. A hagymaszag teljesen eltűnik. A nedves só is elveszi a hagyma szagát, ha kezünket bedörzsöljük vele, majd meleg vízzel lemossuk. Kezünket utána feltétlenül krémezzük be!

A csípős hagymaszagtól hajunkat csak úgy védhetjük meg, ha fejünket kendővel jól bekötjük, vagy zuhanyzósapkát húzunk rá. A konyhában a hagymaszagot csökkenthetjük, ha a hagyma tisztításakor, vágásakor ablakot nyitunk.

A szájban fellépõ kellemetlen hagymaszagot szegfûszeg, kávészemek összerágásával, vagy néhány szem dió és mandula elfogyasztásával szüntethetjük meg. Segít még az ánizsos vagy gyömbéres cukorka elszopogatása is.

Forrás: http://www.hazipraktikak.com

Reklámok

One response to “A hagymaszag eltávolítása

  1. Sziasztok! Fodrász vagyok, de azért a hagymát is szeretem. Gondolom sejtitek, mekkora dilemma számomra egy jó ebéd -legalábbis hosszútávon azzá vált. A folyamatos rágózás az én szakmámban nem előnyös… …maradt a -minden vendég előtti- fogmosás. Egy vendégem már ajánlotta korábban a szegfűszeget, de azt nem szeretem. A mandula és a dió viszont abszolút befutó!!! Köszi Nektek!!! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s