Króm tisztítása


chrom-mercedes

Krómozott tárgyakat erős tisztítószerrel ne tisztítsunk, mert megtámadja a krómot, s az elveszti fényességét és foltos lesz. De ne használjunk mosószódát se. A sóval is csínján bánjunk, mert karcol. A zsíros szennyeződést mosogatószerrel vagy paraffinnal nedvesített ruhával, enyhe dörzsöléssel tisztítsuk. A krómozott felületre ráégett zsírt iszapolt krétával, ill. sziksóval távolítsuk el.

Az autónk króm alkatrészeit lisztbe mártott ronggyal átdörzsölve tehetjük ragyogóan tisztává.

A krómozott tárgyakat általában nedves puha ruhával tisztítsuk, és száraz ronggyal töröljük fényesre. Ha nagyon szennyezettek, enyhe szappanos vízzel mossuk le vagy dörgöljük kicsavart citrom héjával őket. Ha a lemosott vagy elmosogatott tárgy foltos marad, a felületét utólag töröljük át alkoholos ronggyal. A foltok eltűnnek. Ha pedig a krómfelületet szalmiákszeszes kendővel átdörzsöljük, sima és csillogó lesz. A krómozott csapról a vízkövet ecettel, ill. citrommal távolítsuk el. Ha a vízkő feloldódott, dörzsöljük le, majd mossuk tisztára, végül száraz puha ronggyal töröljük szárazra.

Reklámok

3 responses to “Króm tisztítása

  1. Króm tisztítátsa remek téme. Nekem eddig csak alkohol majd utánna vaxolás volt a recept, de ezeket a módszereket is kipróbálom.

  2. Klassz az oldal!!!! Nem hittem, hogy a “spéci” autókozmetikusok “drága cuccait” le meri valaki -ilyen nyíltan- buktatni…
    Nálunk a ház előtt v.mi paraszt még tavaly a betonra folyatta a lecsót, azóta is van ott egy csúnya folt. A nem olcsó takarító cég max. a vízágyú bevetését tartja célravezetőnek.
    Nem tudtok v.mi megoldást?!? …vagy v.kit aki tudja?

  3. Visszajelzés: A szemetesvödör tisztítása « Tisztaság

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s