Halszag eltávolítása


Fish

Nem lesz halszagú a tányér és az evőeszköz, ha mosogatás előtt ecetes-sós vízzel lemossuk, majd hideg vízzel leöblítjük. A halszag teljesen eltűnik akkor is, ha az edényeket és evőeszközöket hamuval alaposan átdörzsöljük. A kések szaga ugyancsak megszűnik, ha néhányszor tiszta, nedves homokkal teli edénybe szúrjuk őket. Mosogatás előtt érdemes citromlében áztatni, azzal is átmosni az evőeszközöket.

A hal tisztításához használatos fadeszkát használat előtt öblítsük el vízzel, utána kemény kefével (pl. gyökérkefe) súroljuk le, majd öblítsük hideg vízzel, és törölgessük el. Ezután dörzsöljük be citrommal. A halat érdemes műanyag tálcán tisztítani, mert az kevésbé veszi át a hal szagát.

A hal szaga elillan kezünkről, ha először lemossuk hideg vízzel, majd bedörzsöljük citrommal vagy nedves sóval, ezután megmossuk szappannal és öblítjük. Ha a hal szaga még érződne, a kézmosást ismételjük meg.

E levegőben levő halszagtól úgy tudunk a leghatásosabban megszabadulni, ha a forró tűzhelyen almahéjat vagy babérlevelet égetünk. Megszűnik a halszag úgy is, hogyha forró vízbe néhány csepp levendula olajat csepegtetünk. A hal sütésekor is csökkenthetjük a halszagot, ha a sütéshez előkészített halat bedörzsöljük citrommal, és állni hagyjuk egy kis ideig.

A kellemetlen halszagot enyhíthetjük, ha zellerlevelet vagy almát teszünk a serpenyőbe sütés során.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s