Bútor tisztítása


HOM1031_enlarged

A faragott bútort legjobb tollseprővel portalanítani. A tisztítást érdemes gyakrabban végezni, mert így a por kevésbé rakódik le a faragások közé és a résekbe (sarkokba). A lerakódott port viszont ecsettel vagy puha kefével távolítsuk el. A bútorok nem porosodnak olyan gyorsan, ha egy liter vízbe egy teáskanál 20%-os ecetet, valamint egy teáskanál glicerint feloldunk, majd puha ronggyal ezzel a keverékkel töröljük le a bútorokat. Ha a bútoron vékony repedések jelentek meg, viasszal tömítsük ezeket. A viasz az apró pórusokat és hézagokat kitölti, vékony, egyenletes, jól átdörzsölve fényes hártyát képez a bútor felületén. Antik bútort vizes, nedves ronggyal ne töröljünk. A nedvesség a fényezést tönkreteszi, a port pedig a résekbe tömíti. Antik bútorainkat nyers tejjel is felfrissíthetjük. A portalanított bútort tejbe mártott rongylabdával addig dörzsöljük, amíg teljesen száraz és fényes nem lesz. A tej nemcsak fényes felületet ad a bútornak, hanem a szennyeződéseket is eltávolítja. Fából készült bútorokról a légypiszkot legkönnyebben petróleumba mártott ronggyal távolíthatjuk el. Ha a petróleum kellemetlen szagát nem bírjuk, borecettel tisztítsuk a bútor foltos részeit

 A szennyezett és zsíros fémbútor-felületeket szalmiákszeszes, ill. szappanos vízzel mossuk le. Utána puha ruhával töröljük szárazra, és fényesítsük. Erős tisztítószereket ne használjunk, mert megtámadhatják a fém felületét, s helyrehozhatalan kárt okozhatunk. Bármilyen anyagból is készült a kerti bútor, a madárpiszkot meleg, szappanos vízzel vagy szalmiákszeszes oldattal lehet a legkönnyebben eltávolítani.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s