Laminált padló takarítása


Svartgolf

A nagyobb piszkokat puha kefével vagy porszívóval kell takarítani a laminált padlóról, majd puha száraz ronggyal töröljük át az egész területet. Távolítsuk el a megmaradt port laminált padló tisztító folyadékkal. Végül cseréljük le a porrongyot egy kissé nedves ruhára és ismételjük meg újra. A laminált padló átlagos használat mellett különösebb takarítást nem igényel, ilyenkor a száraz tisztítást kell végeznünk porszívóval, vagy kefével. Használjunk porszívót puha parketta kefével vagy száraz elektrosztatikus porrongyot, amely a port és hajat is vonzza. A laminált padló tisztítása hosszirányba történjen, végig a panelen átfedő cikk-cakk mozdulattal. Abban az esetben, ha valamilyen erősebb szennyeződés éri a padló felületét a következőt kell tenni:

  • gumi vagy cipősarok nyomok, piszok az utcáról, ezek eltávolításához használjunk porrongyot
  • ha a laminált padló felületére gyümölcs, tej, sör, bor, tea vagy egyéb folyadék került, akkor töröljük fel egy nedvszívó ruhával, ha esetleg már rászáradt, akkor használjunk nedves anyagot, de utána töröljük szárazra.
  • ha vér vagy vizelet került a laminált padló felszínére, akkor azonnal távolítsuk el nedves ruhával és ezek után kezeljük laminált padló tisztítóval
  • ha körömlakk, cipőfény, lakk, tinta szennyezte a laminált padló felületét, akkor egy acetoncseppes tiszta ruhával távolítsuk el, amit csak a foltra használjunk.
  • csoki, zsír, olaj szennyeződések esetén száraz ronggyal távolítsuk el a laminált padló felszínéről, majd használjunk laminált padló tisztító folyadékot

Termszetesen, ha nincs nálunk valamilyen lamináltpadló tisztító folyadék, akkor elég bármilyen átlagos padlótisztítót használnunk, amit késöbb terpentinbe mártott ruhával átörlünk. A cipősarkok nyomait radírgumval tudjuk eltüntetni. Abban az esetben, ha nagyo makacs foltról beszélünk, akkor mindig jól jön a terpentin illetve a petróleum. Ne felejtsük áttörölni takarítás után padlóviasszal, hogy a padló visszanyerje eredeti fényét.

Forrás: http://www.arctex.hu

Reklámok

One response to “Laminált padló takarítása

  1. Kovács Katalin

    Tisztelettel üdvözlök mindenkit,
    Nagy segítséget szeretnék kérni. Egy 68 éves ház második emeletén lakom, még az eredeti, FA parketta van a lakásban, tehát nem laminált, nem kezelt, még újrarakva sem volt soha, így az állapota… szóval igen sok kívánni valót hagy maga után… Sajnos hosszú évekkel ezelőtt megszűnt a Tangó paszta, amivel még nagyanyám is, anyám is, később én is karban tartottuk a padlót. Van valamilyen megoldás, amivel hasonlóképpen lehetne ápolni ezt a padlót? Nagyon szépen köszönöm!!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s