Mosógép tisztítása


REA_washing_machine_with_wringer

A mosógépünk használata- ma már -beépült a mindennapi tennivalók közé. Mégsem törődünk azzal, hogy kívülről ellepte a por, belülről pedig áll benne a nyálkás mosópor halmaz és a rászáradt öblítőmaradvány. Fél évente legalább egyszer érdemes egy tisztító mosást végezni, amikor a legenergiatakarékosabban, üresen mosatunk a géppel. Ilyenkor nyugodtan lehet bele tenni vízkőoldót és egyéb tisztítószereket, mert nem lesz benne ruha, amit tönkretehetnél vele.

A mosógép öblítő és mosószer adagolójában gyakran megjelenik  a fekete penész, aminek eltávolítása igen nehézkes. Az előző módszert szintén alakalmazhatjuk, üresjáratban, hypóval mossunk magas hőfokon, de ügyeljünk arra, hogy a fertőtlenítő mosás után első körben fehér szennyest mossunk, előfordulhat ugyanis, hogy a hypós víz egy része bent marad a gépben, ami a színes ruhákat kifakíthatja.

A mosószer-adagoló tisztításakor távolítsuk el az adagolót, és mosószerrel, hypóval dörzsöljük át a tartályt. Az adagoló belső részéhez legegyszerűbben fogkefével, vagy üvegmosó kefével lehet hozzáférni. Ezen kívül érdemes minden mosás után az adagolót, illetve felülnyitós mosógépek tetejét nyitva hagyni, hogy az kiszellőzhessen, megszáradhasson, a penész ugyanis párás környezetben gyorsabban szaporodik.

Hajlamosak vagyunk azonban elfelejteni, hogy már nagyanyáink is mostak mosógéppel és éppúgy meg kellett birkózniuk a vízkővel, mint nekünk, és abban az időben még nem volt semmilyen vízkőoldó a boltban. Erre használták ők az ecetet. Havi egy üresjáratos mosás ecetes vízzel és a mosógépünk dobja, örökre fényes és vízkőmenetes lesz.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s